2011. július 11., hétfő

Sült pulykacomb zacskóban sütve

Ez az egyik kedvenc étele Férjemnek, ezt szoktam neki sütni, mikor dolgozni megy és visz íz útra.

Hozzávalók:
1 pulyka felsőcomb csontos, bőrös, kedvenc fűszerkeverék, fokhagyma, házi szalonna, sütőzacskó
most egy-két csirke alsócombot is betűzdeltem:)

Elkészítés:
Fontos, hogy a sütőzacskóban sütve nem kell hozzáadni semmilyen zsiradékot és vizet sem, mert a zacskóban nagyon finom puhára és ízletesre sül az étel. A zacskó tetejét picit mikor lezártuk meg kell szúrkodni, hogy kicsit levegőzhessen, különben felpukkad és kilyukaszthatja a sütőnk teteje. De ne tűvel, hanem fogvályóval lyukasszunk neki réseket.
A pulykacombot megtisztítom és bevagdosok kis zsebeket több helyen. A fokhagymát megpucolom, a házi szalonnát felvágom szeletekre, majd csíkokat vágok belőle. A pulykahúst megtűzdelem a fokhagymával és szalonnával, majd megfűszerezem tetszés szerinti fűszerrel. Zacskóba helyezem, majd a zacskó végét szorosan összefogva lezárom (én cérnával szoktam lekötni), majd óvatosan a tepsibe helyezem és a zacskó tetejét átbököm fogvályóval pár helyen. Előmelegített sütőbe helyezem 200 fokon kb. 1-1,5 órát sütöm, majd a sütőzacskót levágom róla és eldobom, a húst pedig tovább pirítom mindkét felét, amíg nem lesz piros ez általában pár perc még esetleg légkeveréssel.
Finom puha húst kapunk.
Köretnek mindenki tetszés szerint választhat.

 a kép önmagáért beszél
 hozzávalók
 fokhagymával és szalonnával tűzdelve
 zacskó teteje fogvályóval bökdösve
a végeredmény
pár darab csirkecomb is bekerült a tarsolyba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése