2012. január 5., csütörtök

Meggyes pite

Van egy nagyon jó almás pite tésztám (tojás nélkül), na ebből készítettem most a meggyes pitét. Nagyon finom lett.

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 10 dkg cukor, 20 dkg vaj, csipet só, 1 sütőpor, 1 pohár tejföl, meggy (nekem fagyasztott), pici fahéj és cukor hozzá, aki akar a tészta tetejét bekenheti tojással, de elmaradhat

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrom. Két cipóra osztom, majd kinyújtom vékonyra. Közepes tepsit kibébelek sütőpapírral, ráhelyezem az egyik nyújtott tésztát, közben a meggyet kimagozom és cukros fahéjjal összekeverem és lecsurgatom a levétől, ráhelyezem a tésztára. (A meggy alá kevés zsemlemorzsát szórtam, hogy ne ázzon át a tészta sütés közben.) A másik tésztát kinyújtom és ráhelyezem a meggyre a széleit jól benyomkodva. A tetejét bekenem tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm. Kihűtöm, felszeletelem, porcukorral megszórom.

A gyerekeim nagy kedvence.

                                                          2013. nyara (friss gyümiből)




3 megjegyzés: