2016. június 2., csütörtök

Epres babapiskótás süti

Általában ezt a sütit citromosan szoktuk készíteni, de én többször elkészítem epresen, a gyerekek nagy kedvence.

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
2 dl habtejszín
1 nagy poharas tejföl
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. barna cukor vagy xilit
1 cs Expressz Zselatin Fix
30 dkg eper összedarabolva

Elkészítés:
Egy tálban a tejszínt kicsit felverem és hozzáadom a zselatin fixet, addig keverem a habverővel, míg a kívánt keménységet eléri, majd jöhet a többi hozzávaló bele a babapiskótán kívül, elkeverem. Egy üvegtálat kirakok babapiskótával sorba és ráöntöm a krém felét, majd újra babapiskóta sor, megint krém. A tetejét félbe vágott eper darabokkal díszítem.
Hűtőbe teszem pár órára, de a legjobb, ha egész éjjel áll és másnap fogyasztjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése