2017. október 26., csütörtök

Lencsefőzelék

A Férjem nem sok fajta főzeléket tud vinni fagyasztva dolgozni, de az egyik az a lencsefőzelék én jó sok kolbásszal szoktam készíteni.

Hozzávalók:
500 g lencse átmosva, leáztatva
1-2 db babérlevél
1 tk. ízvarázs
rántáshoz: kis zsiradék, 2 ek. liszt, 1-2 kk. tört pirospaprika
én sűrítéshez 1 ek. mustárt használok
(fokhagymától nem jó a gyomrom, így azt nem szoktam a rántásba tenni már évek óta)
ha szükséges 1 kk. só ízesítésnek...
1 szál füstölt kolbász

Elkészítés:
A lencsét jól átmosom és előző este beáztatom.
Másnap leszűröm a levet mielőtt főzném. Egy lábosba vízzel felteszem főni a lencsét teszek a vízbe babérlevelet és ízvarázst, majd amikor már majdnem megpuhult a lencse, a felkarikázott füstölt kolbászt is beledobom. Mikor puha a lencse leszűröm a levét épp annyit hagyok, amennyit a rántás hozzáadása után be tudunk sűríteni. Elkészítem a rántást, zsiradékot felforrósítok bele a simára kevert liszt, megpirítom picit a rántást kevergetve, vigyázzunk ne égjen le, félre tolom és beleteszem a tört pirospaprikát, átkeverem és mehet a főzelékre. Csomómentesre keverem, visszateszem a tűzhelyre és ha szükséges még adok hozzá kis sót, illetve a mustárral besűrítem egy-két perc rottyan és kész is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése